Ellemiek Mertens 3e Bestzittende FNRS-manegeruiter 2016 van Nederland

 In Nieuws

Het begon voor Ellemiek Mertens als een uitdaging. Meedoen aan de FNRS Zitcompetitie. Een wedstrijd voor manegeruiters. De ruiters worden beoordeeld op houding en zit. Een goede zit is tenslotte de basis voor goed leren paardrijden. Als een van de 840 deelnemers was de kans om te winnen erg klein. Maar toen Ellemiek zich op haar eigen manege, Manege Kluizerheide in Valkenwaard, had geselecteerd en vervolgens via de regiofinale in Geldrop, kwartfinale in Rosmalen en uiteindelijk de halve finale op Horse Event op zaterdag 10 september in de finale stond, kwam het allemaal wel dicht bij. Het resultaat was een gigantisch knappe derde plek.

‘Ellemiek heeft er hard voor geoefend, maar dat wil niet zeggen dat het dan ook zeker lukt. Alles moet op de goede plek vallen, maar dat Ellemiek super getalenteerd is, dat wisten wij al!’ zegt Marie-Catrien Jansen van Manege Kluizerheide. Ellemiek rijdt al aardig wat jaren paard. Dit jaar gaat ze naar de middelbare school. Ondanks dat ze het steeds drukker krijgt, blijft ze paardrijden super leuk vinden en maakt ze er graag tijd voor.

De FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra) is de branchevereniging voor professionele hippische ondernemers. De FNRS Zitcompetie is in het leven geroepen om de om ruiters te motiveren om zich te ontwikkelen. Op deze manier wil de FNRS de kwaliteit van de ruiters in de breedte verhogen. Goed zitten op een paard is de basis van goed paardrijden. Ruiters worden ingedeeld in vier groepen waarvan 1 ruiter zich Bestzittende FNRS-manegeruiter van 2016 mag noemen.
Categorie 1: 10 t/m 12 jaar, wel in het bezit van een F4 diploma
Categorie 2: 13 t/m 17 jaar, niet in het bezit van het F8 diploma
Categorie 3: 13 t/m 17 jaar, wel in het bezit van het F8 diploma
Categorie 4: 18 jaar en ouder, alle niveaus

Ellemiek rijdt bij Manege Kluizerheide. Manege Kluizerheide is een kleine manege die in Valkenswaard aan de Maastrichterweg 215 ligt. De manege bestaat nu 6 jaar. Dit wordt gevierd op zondag 9 oktober met veel leuke activiteiten. Een gratis snoepzak voor elk kind, een springkussen, maar natuurlijk kunnen kinderen ook veel leren over pony’s en knuffelen.

Start typing and press Enter to search